"Aylan Bebek" davasında jet karar
Dünyadaki göçmen dramının sembol isimlerinden biriydi Aylan Kurdi. Dünya onu, 5 yıl önce, 3 yaşındayken Muğla kıyılarına vuran cansız bedeni ile tanımıştı. Onu ölüme götüren, haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan 3 firari, 5 yıl sonra çıkarıldıkları mahkemede 125'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Aylan bebeğin kıyıya vuran minik bedeni kazındı hafızalarda. Ama ardında yarım kalan onlarca, yüzlerce göçmen daha vardı. Onları "ölüm yolculuğuna" götüren 3 sanık jet hızıyla ceza aldı.
Muğla Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te 16 göçmeni umut yolculuğuna çıkaran lastik bot batmış, 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi ve 7 göçmen boğularak hayatını kaybetmişti.
Göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmasına aracılık eden insan kaçakçıları Cebrail Enkadur, Ecevit Bülünt Gökalp ve Ali Can Şaş'a 182'şer yıl olmak üzere toplam 546 yıl hapis cezası verilmişti.
Firari 3 organizastör 5 yıl sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları yakalanarak tutuklandı.
Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nce ses ve görüntü bilişim sistemi aracığıyla yapılan yargılama sonucu sanıklara, 5 kişiyi "Olası kasıtla öldürme" suçundan 125'er yılhapis cezası verildi. Her biri işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu
Altay Soğukları Türkiye’yi Esir Aldı! Dondurucu Hava ve Kar Yağışı Etkisini Artırıyor