hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayder doğal güzelliğine kavuşturuluyor

    Adı çarpık yapılaşmayla anılan Rize Çamlıhemşin'deki Ayder Yaylası’nda başlatılan kentsel dönüşüm, tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin doğal güzelliğini bozan yapılar yıkılıp yeni tesisler oluşturuldu. Ayder’deki son durumu CNN TÜRK ekibinden Serdar Er ve kameraman Yasin Kamaloğlu görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arıtma tesisi kuruldu. Otopark sorununun çözümü için harekete geçildi. Rize Ayder’deki çevre düzenleme çalışması 3 farklı noktada sürüyor.

    Ayder'e, İlbank eliyle yapılan çalışmalar kapsamında alt yapı tamamıyla yenilendi. Bölgede kanalizasyon ve yağmur suyu hattı ile atık su arıtma tesisi yapıldı.

    Yayladaki otopark problemini çözmeye yönelik ise doğal yapıyı bozmadan yerin altında olacak şekilde kapalı otopark inşa ediliyor. Otopark çalışması 2020 yılının başında başladı 2023 Mayıs’ta bitirilmesi hedefleniyor.

    Ayder doğal güzelliğine kavuşturuluyor

    Ayrıca bölgenin doğal özelliklerinin korunarak bölgedeki yapı yoğunluğunun azaltılması için de çalışmalar sürüyor. Yapılan bloklar ise yöresel yayla mimarisine ve mevcut arazi eğimine uygun olarak inşa edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow