hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayancık'ta evler, araçlar, köyler su altında kaldı

    Karadeniz'i vuran sel, Sinop'u etkisi altına aldı. Ayancık ilçesi su altında kaldı. Evleri, hastaneyi, köyleri su bastı. Tek katlı bir evde sele yıkılıp sele kapıldı. Bölgede onlarca kişi mahsur kaldı. Devreye helikopterler ve botlar girdi. Sel bölgede büyük hasara yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EVLER, ARAÇLAR, KÖYLER SU ALTINDA KALDI

    Dereler, çaylar taştı, sel önüne kattığını sürükledi. Evler ve araçlar sele kapıldı. Şiddetli yağış bir ilçeyi bu hale getirdi. Sinop'un Ayancık ilçesinde sağanak seli beraberinde getirdi. Gece başlayan yağış, gündüz saatlerinde etkisini artırdı. Ayancık çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Sel o kadar şiddetliydi ki Yenikonak köyünde tek katlı bir ev yıkılıp suya gömüldü. Çevredeki binalarda oturanlarsa çatılara çıkıp beyaz örtü sallayarak kurtarılmayı bekledi.

    SELZEDELER ÇATIYA ÇIKIP KURTARILMAYI BEKLEDİ

    Sinop-Ayancık karayolunda iki noktada heyelan yaşandı. Yol ulaşıma kapandı. Çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Bölgeye hemen çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Evlerinde mahsur kalanlar için bölgede seferberlik başladı. Çatılara çıkan selzedeler helikopterlerle kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HASTANE BOŞALTILDI, HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

    İlçedeki devlet hastanesini de su bastı. Hastalar, araçlara alınıp helikopterle güvenli bölgelerdeki hastanelere sevk edildi.

    DENİZE SÜRÜKLENEN KÖPEĞİ BÖLGE HALKI KURTARDI

    Güzelkent köyünde sele kapılan bir köpek denize kadar sürüklendi. Bir tahta parçası üzerine çıkan 6 kişi el ele tutuşarak boğulmak üzere olan köpeği kurtardı.

    İlçede yeni yapılan pazar yeri ve sanayi de su altında kaldı. Pazar malzemeleri selde sürüklendi.

    Selde mahsur kalan onlarca kişi bulundukları yerden helikopter ve botlarla kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow