hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk’ün mirası Savarona yenilendi | VİDEO HABER

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün mirası Savarona yatını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yenilenen yatta incelemelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası Savarona yatının bakım, onarım ve tadilat çalışmaları 9 ay sürdü. Kapsamlı yenileme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aslına sadık kalınarak modernize edilen yatı ziyaret etti.

    Tüm yenileme sürecini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Yatın yenilenen bölümlerini inceledi. Ziyarete Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da eşlik etti.

    Erdoğan’n talimatı ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nca gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarında gemi 80 ton asbestten arındırıldı. Savarona’nın tüm iç güverte sacları, yakıt ve su sarnıçları da yenilendi. Yatın mobilyaları ise aslına sadık kalınarak restore edildi ve bakımları yapıldı. Savarona, 17 Ağustos 2023'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na devlet yatı statüsünde devredilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow