hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Orman Çiftliği'nde yangın

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sabaha karşı Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çok yakın bir noktada Atatürk Orman Çiftliği'nden alevler yükseldi. İçinde Atatürk'ün seçilmiş fotoğraflarından oluşan bir koleksiyonun bulunduğu müze ve sergi salonunda yangın çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Müzedeki eserler de zarar görmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki müze ve sergi salonunda yangın çıktı. Kısa sürede binayı saran alevler itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. 

    Yangın, gece saat 01:30 sıralarında Yenimahalle'deki Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan müze ve sergi salonu binasında çıktı. Alevler kısa sürede binayı sardı.

    Alevleri fark eden görevliler hemen itfaiyeye haber verdi. Bunun üzerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Alevler bir süre sonra kontrol altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Atatürk Orman Çiftliği'ndeki bina önceki yıllarda şarap fabrikası olarak kullanılmış, daha sonra restore edilerek müze ve sergi salonu haline getirilmişti. 2010 yılında hizmete açılan sergi salonunda, Hanri Benazus'a ait Atatürk resimleri koleksiyonundan eserler ile çiftlikte kullanılan eski alet, makine ve ekipmanlar sergileniyordu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow