hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ata Emre Akman davasında hakim, herkesi durdurup bu konuşmayı yapmış

    KAYNAKCNN TÜRK

    Balıkesir'de motokuryelik yapan Ata Emre Akman, 25 bıçak darbesiyle vahşice katledilmişti. Akman'ın öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. 17 yaşındaki sanığa 24 yıl hapis cezası verildi, azmettirici baba ise beraat ile tahliye edildi. Mahkeme kararı sonrası Akman ailesine mikrofon uzatarak görüşlerini alan CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, hakimin yaptığı konuşmayı anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, mahkeme başkanının hükmü okuduktan sonra ailenin gözlerine içine bakarak şunları söylediğini aktardı:

    "Bu hükmü sizin gözlerinizin içine bakarak okumak, benim meslek hayatımın en zor anlarından bir tanesiydi. Ben oğlunuzun öldürüldüğünün görüntülerini bile ilk duruşmadan 1 gün önce izleyebildim. Benim de Ata'nın yaşında bir oğlum var ve fiziken de tıpkı sizin oğlunuz Ata'ya benziyor. Şunu bilmenizi isterim ki Allah saklasın eğer öldürülen benim oğlum olsaydı, eğer şu anda benim oğlumun cinayetinin davasını görüyor olsaydık ben yine aynı kararı vermek zorunda olacaktım. Bizler de hukukla kamu vicdanı arasındaki köprüyüz. Bu salondan çıktıktan sonra milletin vicdanında biz de yargılanacağız, ben bunu biliyorum. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki mevcut yasalarımızla benim verebileceğim en üst ceza buydu. Şimdi toplum bizi yargılayacak vicdanında, ben bunun için çok üzgünüm. Tek bir seçeneğim vardı benim, hükmün açıklanmasını geri bırakabilirdim tutukluluk süresinin devam etmesi için ama sizin bu acınızla adliye koridorlarında yıllarınızın geçmesine gönlüm razı olmadı, üzgüm."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ata Emre Akman davasında hakim, herkesi durdurup bu konuşmayı yapmış

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow