hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşırı yağışlar İç Anadolu'yu vurdu

    Aşırı yağışlar sadece Ankara'da değil, yurdun bir çok noktasında etkili oldu. Sel, dolu yağışı ve hortum haberleri peş peşe geldi. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde sele teslim olmayan bölge neredeyse yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KARAMAN'DA SELE KAPILAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    Sivas, Kayseri, Amasya, Tokat, Rize... Meteoroloji'nin turuncu alarmla uyardığı bölgeler aşırı yağışlara teslim oldu. Yaşanan sellerde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Konya Karaman'da koyun otlatırken sele kapılan Şehrivani Canıvar hayatını kaybetti.

    DERELER TAŞTI SU BASKINLARI YAŞANDI

    Tokat'ta dolu yağışı merkeze bağlı bazı köyler etkili oldu. Taşan dereler su baskınlarına yol açtı. Tarım arazileri zarar gördü. Zile ilçesinde bir sitede mahsur kalanlar geçici olarak otellere yerleştirildi.

    SİVAS'TA SEL FELAKETİ

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde 2 saat boyunca yağan yağmur adeta felakete yol açtı. Eşikli köyünde evler su altında kaldı. İçme suyu ve elektrik hatları zarar gördü.

    SU TAŞKINLARI YAŞANDI

    Aşırı yağışlar Kayseri'de de etkili oldu. Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli mahallesinde su taşkınları yaşandı. Trafikteki sürücüler zor anlar yaşarken, bölgede AFAD ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için çalışma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADETA KIŞ GERİ GELDİ

    Aşırı yağış, yüksek yerlerde yerini doluya bıraktı. Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Muşali Kalesi köyünde adeta kış geri geldi. Akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini vurdu. Ekili alanlar hasar gördü.

    MOTOSİKLETLİLER DOLUYA YAKALANDI

    Rize'de de motosiklet sürücüleri dolu yağışında zor anlar yaşadı. Ardeşen'e bağlı 2 bin rakımlı sırt yaylasında doluya yakalanan motosikletçiler, o anları cep telefonu ile kaydetti.

    ÇORUM'DA HORTUM DEHŞETİ

    Çorum'daysa hortum dehşeti yaşandı. Merkeze bağlı Kavacık köyünde yaşanan hortumda evlerin çatıları uçtu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Yaşananlar cep telefonuna kaydedildi.

    ÖNCE HORTUM SONRA SEL

    Amasya’da da önce hortum ardından aşırı yağış ve sel felaketi yaşandı. Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Yılanoğlu Kışlası mevkiinde hortum gözlenirken, Ziyaret beldesinde aşırı yağışlar taşkınlara yol açtı. Araçların sel sularına kapıldığı anlar cep telefonu kameralarına da yansıdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow