hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASELSAN’ın Keskin Gözleri: ASELFLIR-500 | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye, savunma sanayii ürünlerinin ihracatında dikkat çeken bir anlaşmaya imza attı. Karabağ savaşı döneminde Türk SİHA'larının kullandığı kameralara uygulanan ambargo sonrası geliştirilen elektro optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ilk olarak Azerbaycan’a ihraç edildi. Sınıfının en iyisi konumunda olan sistem; insansız hava araçları, helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı ve döner kanatlı hava platformları için geliştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karabağ Savaşı sırasında, savaşın seyrini değiştiren Türk SİHA'larının kullandığı kameralara ambargo uygulanmış, bu ambargo sonrasında ise Türkiye sınıfının en iyisi konumunda olan ASELFLIR-500 sistemini geliştirmişti.

    Geliştirilen bu sistem ilk olarak Azerbaycan’a ihraç edildi. Kanada tarafından geçtiğimiz yıllarda uygulanan kısıtlama kararı sonrası 3 yıl gibi kısa sürede tasarımı ve üretim süreci tamamlanan sistem, birbirinden farklı özellikleriyle öne çıkıyor.

    Dünyanın en gelişmiş elektro-optik sensör sistemlerini bünyesinde barındıran ASELFLIR-500 keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi olarak görev yapıyor.

    İnsansız hava araçları, helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı ve döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan sistem, 3 ila 5 mikrometre yüksek çözünürlüklü kızılötesi kamera özelliğine sahip.

    Türk insansız hava araçlarının havadaki keskin gözleri ASELFLIR-500, tehditlerin uzak mesafelerden tespiti, tanımlanması ve teşhis edilebilmesi amacıyla geliştirilmiş, 3. nesil bir termal görüntüleme sistemi olan yüksek çözünürlüklü swır kamerayı da bünyesinde barındırıyor. Yüksek çözünürlüklü gündüz görüş kamerası, lazer hedef işaretleme, ölçme ve nokta takibi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk savunma sanayisinin millileştirilme çalışmalarının geldiği noktanın en önemli örneklerinden biri olan ASELSAN üretimli sistem, savunma sanayii ürünlerinin ihracatı noktasında da önemli bir paya sahip olması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow