hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol'dan CNN TÜRK'e özel açıklamalar...

    KAYNAKCNN TÜRK

    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, savunma sanayii alanında yaptıkları çalışmalara ilişkin CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt'a konuştu. 3'ü 2023 yılında olmak üzere ASELSAN tarafından toplam 21 yeni geliştirilen ürünün ilk defa ihracatının gerçekleştirildiğini belirten Akyol, 2 yeni araştırma ve geliştirme merkezinin de açılmak üzere olduğunu söyledi. Akyol, "Hem platform üreticilerini destekliyoruz hem de yeni ürünleri doğrudan kullanıcıyla buluşturuyoruz" dedi. TSK'ya verilen desteği paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TOPLAM 21 YENİ ÜRÜNÜ İHRAÇ ETTİK"

    2023 yılında geliştirilen yeni ürünlerin ihracıyla ilgili konuştu. Geçen yıl toplam ihraç edilen yeni ürün sayısını paylaştı. "Bu sene yeni geliştirdiğimiz 3 tane ürünü ilk defa ihraç ettik. Toplamda ASELSAN yeni geliştirdiği 21 ürünü ilk defa ihraç etmiş oldu" dedi.

    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyoldan CNN TÜRKe özel açıklamalar...

    HAVA, DENİZ, KARADA TSK'YA DESTEK PROJESİ

    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin savunma sanayii ürünlerinin ihracatı noktasında dikkat çeken bir aşama kaydettiğini belirten Akyol; hava, deniz ve karada Türk Silahlı Kuvvetleri'ni destekleyen önemli çalışmalara imza attıklarını bildirdi. Akyol, "Denizaltından uyduya kadar ASELSAN bütün sistemlerin elektronik bileşenlerini sağlayan bir şirket konumunda. Ben bugün SİHA'larımızın kamerasını, yine gemilerimizin radarlarını, elektronik harp sistemlerini, zırhlı araçlarımızın haberleşme sistemlerini sağladığımızı, daha nicelerinin içindeki kritik yüksek teknolojileri sağladığımızı ve aslında tüm platform üreticilerimize bir kaldıraç etkisi yarattığımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyoldan CNN TÜRKe özel açıklamalar...

    "TOLUN, CATS, GÖKDENİZ İLK DEFA İHRAÇ EDİLDİ"

    Akyol, 2023'te ihracatı gerçekleştirilen 3 yeni ürünü de anlattı. "SİHA'larımıza çok yüksek vuruş kabiliyeti kazandıran TOLUN isimli bir mühimmat geliştirdik, güdümlü mühimmat. Bu sene ilk ihracatı bir dost ülkeye yapılmış oldu. İlk defa ihracatına başlamış olduğumuz ürünlerden CATS'in 10'dan fazla ülkeye ihracatı sağlanmış oldu. Bunun yanında bir üçüncü örnekte çok. Muadillerine göre üstün niteliklere de sahip Gökdeniz hava savunma sistemimizi birden fazla ülkeye ihraç etmeyi başarmış olduk" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyoldan CNN TÜRKe özel açıklamalar...

    "6 BİN 500 ÜZERİ MÜHENDİSİMİZLE ÇALIŞIYORUZ"

    Akyol, hem platform üreticilerini desteklediklerini hem de yeni ürünlerini doğrudan kullanıcıyla buluşturduklarını kaydetti. Oluşturulan araştırma ve geliştirme merkezleriyle yeni ürün çalışmalarının hız kazanacağını vurguladı. "Bugün 9 AR-GE merkezimiz var. 2 AR-GE merkezimi de açmak üzereyiz. Mühendis sayımız 6 bin 500’in üzerinde. Bu her yıl yeni ürünlerin gireceği anlamı taşıyor" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow