hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Artemis Tapınağı yeniden ayağa kalktı

    Dünyanın 7 harikasında adı geçen Artemis Tapınağı, 263 yılında tahrip edilmişti. Bu yüzden günümüzde kimse tapınağı bütün hali ile göremedi. Ancak yapılan yeni bir çalışma ile şimdi Artemis Tapınağı'nın orijinal hali dijital ortamda görülebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efes'teki Artemis Tapınağı, dünyanın 7 harikasından biri. 263 yılında Gotlar tarafından tahrip edildikten sonra harabesi yağmalanan tapınak, bir daha bütün olarak görülemedi. Şimdi ise günümüzün teknolojisi ile birlikte Artemis Tapınağı dijital dünyada yeniden hayat buldu.

    Prof. Dr. Ahmet Denker, Britanya müzesi başta olmak üzere Türkiye'den çalınıp götürülen parçaların bulunduğu müzelerde 12 yıl boyunca çalışıp, Artemis Tapınağı'nın yapıldığı dönemde nasıl göründüğünü ortaya çıkardı.

    Profesör Denker, dünyanın dört bir yanını gezdi. Britanya Müzesi başta olmak üzere Viyana'daki Efes Müzesi, Vatikan Müzesi, New York Metropolitan Müzesi, İtalya'daki Kapitoline Müzesi ile Oxford'daki Ashmolean Müzesi'nde Artemis tapınağına ait parçalar buldu. Bunları bir araya getiren Prof. Denker, Artemis Tapınağı'nın ön cephesi nasıl gözüktüğünü ortaya çıkardı. 12 yıllık emeğin sonucu olarak Artemis Tapınağı ayağa dijital ortamda yeniden ayağa kalktı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow