hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ara eleman sorununa sanayici ne diyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İş dünyasının, sanayicinin bir süredir öncelikli sorunları arasında eterli ara eleman bulamama sorunu var. Peki bu sorun nasıl çözülecek? Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, eğitim sistemine dikkat çekti. Mesleki eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti. Ardıç, ihracatın ve üretimin artması için lojistikten vize sorununda kadar diğer talepleri de dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ara elemana duyulan ihtiyaç iş dünyası, sanayicilerin en önemli sorunlarından biri. Ara eleman en çok aranan elaman oldu.

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç da bu soruna “Ara eleman için camiden bile anons geçiyoruz" diyerek dikkat çekti ve çözüm önerilerini sıraladı.

    ASO Başkanı Ardıç, öncelikle eğitim sistemini işaret ederek, “Üniversite sistemi gözden geçirilmeli, mesleki eğitime daha çok önem verilmeli. Göç politikaları da şekillendirilmeli" ifadelerini kullandı..

    SANAYİCİNİN DİĞER SORUNLARI NE?

    Ardıç, Ankara'yı örnek gösterdi ve limanların ihracat için önemine işaret etti. Ankara’da liman olmadığı için bunun ihracata bir sıfır yenik başlamak anlamına geldiğini işaret etti. Bu nedenle limana ulaşmada en ucuz yol olan demiryolu imkanlarının geliştirilmesi çağrısında bulundu.

    Ardıç depreme de ayrı bir parantez açtı. Hammaddenin %63'nün deprem bölgesinde üretildiğine dikkat çekti. Olası başka depremlere önlem için "İkinci sanayi havzası İç Anadolu’da kurulmalı, yeni sanayi parselleri deprem bölgesinde açılmamalı" önerisinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç, sanayicinin en büyük problemleri arasında bir süredir vize alamama sorunu olduğuna da bir kez daha dikkat çekti. Sanayicinin vize konusunda %50'ye yakın red cevabı aldığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow