hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da sığınmacı provokasyonu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara'nın Altındağ ilçesindeki kavga sonucunda hayatını kaybeden Emirhan Yalçın'ın yaşadığı mahallede, dün akşam tansiyon bir kez daha yükseldi. Hedeflerinde yabancı uyruklu kişiler vardı. Çıkan olaylarda 76 kişi gözaltına alındı, gerginlik sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yabancı uyruklu kişilerin evleri, işyerleri, araçları hedef alındı. Sokak ortasında ateş yakıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Görüntüler Ankara'nın Altındağ ilçesinde karıştığı kavgada bıçakla yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Emirhan Yalçın ölüm haberinin ardından kaydedildi.

    Olay günü ilçe kaymakamı tarafından sakinleştirilen öfkeli mahalleli, bir kez daha sokaklara indi. Mahallede yabancı uyruklu kişilerin işyerleri evleri araçları hedef oldu. İş yerlerinin camları kırıldı. Kalabalık gece saatlerinde zaman zaman biber gazı ve gaz bombası kullanılarak dağıtıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin'in gece saatlerinde inceleme yaptığı mahallede polis de teyakkuza geçti. Mahalleye girişler polis tarafından kontrol altına alındı, olası bir durum için de TOMA burada bekletiliyor. Yaşananların izleri gündüz saatlerinde ortaya çıktı.

    Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, gözaltı işlemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gerçek dışı bilgileri sosyal medyada paylaşan, olay yerinde iş yerleri, evler ve araçlara zarar verelerinde bulunduğu 76 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltına alınanların 38'inin yağma, adam yaralama gibi suç kaydının olduğu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesiyle yaşanan olaylar üzerinden provokasyon yapılmaya çalışıldığını belirterek sağduyu çağrısı yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow