Ankara'da normalleşme senaryoları! Dicle Canova anlattı
Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı ile birlikte normalleşmenin yaşanabileceğini kaydederken Sağlık Bakanı Koca da test sayısının artmasına karşın vaka sayısında düşüş yaşandığını belirterek temkinli bir iyimserlikten bahsetmişti. Peki bundan sonra normalleşme süreci nasıl yaşanacak? Ankara'da hangi normalleşme senaryoları konuşuluyor? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova detayları anlattı.
Normalleşme sürecinin detaylarını CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova canlı yayında anlattı.
MAYIS - AĞUSTOS, EYLÜL - ARALIK VE 2021 YILI PLANLAMASI
Bundan sonra normalleşmeye nasıl geçileceğine dair başlıklar gündeme geldi. Ancak temkinli davranış devam edecek. Anladığımız kadarıyla bir hazırlık dönemi var. 4 Mayıs-26 Mayıs aralığı dönemini anlatıyorlar. Birinci aşama Mayıs-Ağustos aylarını kapsayacak. İlk normalleşme adımları atılacak. Eylül-Aralık dönemi ikinci aşama. Üçüncü aşama ise 2021 yılına kayıyor.
MEB HAZIRLIK YAPIYOR
Bakanlıklar bu planlamalar kapsamında eylem planları hazırlayacak. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı kalabalık sınıflarla ilgili ve sınıf geçme alanlarında yeni planlamalar yapacak. Sınavlar sırasında öğrenciler nasıl oturacak? Bunlar planlanıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı da yeni bir planlama yapacak. Personele pandemi eğitimi verilmesi gündemde. 48-72 saat boş bırakılmış oda seçeneği gündemde. Çalışanların maske ile hizmet vermesi gibi seçenekler var.
AVM'LER AÇILMAYA BAŞLANACAK
Öte yandan küçük şehirlerde belli AVM'lerin açılması gibi bir ihtimal söz konusu. Ancak bunların belli bir zaman aralığına göre açılması planlanıyor. Bu durum lokantalar ve restoranlar için de geçerli.
Belki toplu taşıma alanında da farklı modeller devreye girebilecek. Artık hayat eskisi gibi olmayacak.
TEST SAYISI ARTIYOR VAKA SAYISI DÜŞÜYOR
Türkiye'de temkinli bir iyimserlik var. Dünya Sağlık Örgütü de buna işaret ediyor. Test sayısı artıyor ancak vaka sayısında düşüş başladı. Bu da kısmi iyimserliğe neden oluyor. Ancak tedbirlerin birden bırakılması mümkün görünmüyor. Kademeli olarak bu alanda adımlar atılacak. Bakanlıklar da farklı durumlara uygun planlamalar yapmak zorunda. Çünkü kısa, orta ve uzun vadede ne ile karşılaşacağımızı tam olarak bilemiyoruz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da yıkım sırasında şok! Yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı: Yatak odası açıkta kaldı
22 Kasım 2024 cuma namazı vakti saat kaçta? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati, öğle ezanı vakti
Ağaca çarpan otomobil ikiye bölündü, sürücü olay yerinde can verdi
'Turuncu' uyarı verilmişti: Sağanak yağış olumsuz etkiledi... İşyerleri sular altında!
SON DAKİKA... 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin Kabaiş'in babası: Otopsi raporunda 'suda boğulma' yok!