''Amber Alarmı'' artık Türkiye'de

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Van'da kaybolan 4 yaşındaki Nehir'den bir haftadır haber yok. Dikkatler bir kez daha kayıp çocuklara çevrilmişken Asayiş Dairesi Başkanlığı "Kayıp Alarmı" sistemini kurdu. Artık çocuğun kaybolduğu semtte yaşayanların cep telefonlarına fotoğraf ve varsa şüphelilerle ilgili bilgi gönderilecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 Amber, 9 yaşındaydı. Kaçırıldı. Cansız bedeni 4 gün sonra bulunabildi. Her şey 8 dakika içinde bitmişti. 1996'da Amerika'da yaşanan ve benzerlerine çok sık rastlanan bu olayın ardından Amber'in annesi harekete geçti. Kızının adını verdiği bir kayıp çocuk alarm sistemi oluşturdu. Amber Alarmı sayesinde kayıp olan çocuk ve varsa şüphelilerle ilgili bilgiler radyo, televizyonlarda veriliyor, çocuğun kaçırıldığı bölgede yaşayanlara mesajlar atılıyor. Hatta trafik durumunu aktaran elektronik levhalardan vatandaşlar uyarılıyor.

Şimdi "Amber Alarmı" sistemine benzer bir uygulama Türkiye'de başlayacak. Adı, ''Kayıp Alarmı'' olacak. Çalışmaları Asayiş Daire Başkanlığı yürütecek. Aileler ekiplere haber verir vermez kaybolan çocukların resimleri, eşkal bilgileri çocuğun kaybolduğu semtteki tüm cep telefonu kullanıcılarına hem kısa mesaj hem de görüntülü mesaj olarak iletilecek. Sosyal medyada açılan "Kayıp Alarmı" hesaplarından da kaybolan çocukla ilgili bilgiler paylaşılacak.

 Van'da 500 kişi kayıp çocuğu arıyor

Kayıp çocuk başka şehirde bulundu

Düğünden önce kanser olduğunu öğrendi ama

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow