Aktaş köyünün "sırat" köprüsü
Bartın'ın Aktaş köyünde yaşayanlar, evlerine 6 parça kütükten yapılma derme çatma köprü ile ulaşabiliyor. İki insanın yan yana geçemediği köprü nedeniyle köylüler sağlık problemleri olduğunda büyük zorluk yaşıyor.
Ne bir yolları var ne de derenin üzerinden geçebilecekleri düzgün bir köprüleri. Evlerine gitmek isteyen köylüler, inşa ettikleri derme çatma köprüden ilerlemek zorunda kalıyor.
Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan Aktaş köyünde 50 hanenin bulunduğu Kadiroğlu mahallesini Söğütlü Deresi ikiye ayırıyor. Irmağın bir tarafında kalan kısmında 47 ev bulunurken, diğer tarafında ise aynı mahalleye bağlı 3 ev yer alıyor. 3 evin bulunduğu bölgeye ulaşım ne araçla ne de yaya olarak sağlanabiliyor.
Evlerine gidebilmek için yolu olmayan köylüler, çareyi kendi imkanlarıyla yaptıkları kütük köprüde buldu. Ancak köylüler işlerine ve okullarına gitmek için derme çatma köprüyü aşmak zorunda.
Ulaşımın sağlanamadığı evlerden birinde oğlu ve 2 torunu ile yaşayan Asiye Zortaoğlu'nun evinde çıkan yangına itfaiye araçlarının geçememesi yüzünden müdahale edilemedi. Üstelik her yağışta ırmağın yükselmesiyle köprü yıkılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?
AK Parti'de gözler büyük kongrede! Değişim mesajı ve detayları... Abdulkadir Selvi yazdı