hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akşener: “Kalbim acıdı”

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" notuyla paylaştığı videoyu ilk kez değerlendirdi. Akşener, "Kalbim çok acıdı" vurgusu yaptı. Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylığına ilişkin sözleri de dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu açıkladığı video ile ilgili konuştu: “Kemal Bey’in böyle bir açıklama yapmak mecburiyetinde hissetmesinden kalbim acıdı. Ama istismarı önlemek açısından büyük bir açıklıkla ve özgüvenle ben özgüven kısmını çok beğendim.”

    Millet İttifakı cephesinde İYİ Parti'nin masadan kalkıp daha sonra döndüğü süreç de çok tartışılmıştı. Ve İYİ Parti'den de sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalar gelmişti. Kazanacak aday vurgusu ile birlikte "strateji devreye soktuk'' denilmişti. Akşener, katıldığı bir televizyon programında konuştu.

    Akşener: “Kalbim acıdı”

    Akşener, “Sayın Mansur Yavaş ile sayın Ekrem İmamoğlu, sayın Kılıçdaroğlu'nun koşu partneri hâline geldiği andan itibaren herkes kendini emniyette hissediyor. Her ikisinin de popülaritesi ben dahil hepimizden ilerideydi” ifadelerini kullandı.

    Akşener: “Kalbim acıdı”

    Akşener'e Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi halinde ekonomi yönetimi için, kurmayı Bilge Yılmaz'ı neden işaret ettiği de soruldu. O açıklamalar sonrasında CHP’li kaynaklar ise "Henüz karar verilmedi. CHP'nin de önereceği isimler olabilir" vurgusu yapmıştı. “Onun için çıkarmadım. Ekspertizini söyledim. Siyasi partiler henüz kim ne yapacak konuşmadık.” Akşener bu kararlar için oy sonuçlarının beklendiğini işaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow