hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı CNN TÜRK'e konuştu: ''İlk güç ünitesi tamamlanmak üzere''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşası tüm hızıyla devam ediyor. Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anton Dedusenko, CNN Türk'e konuştu, Akkuyu'daki son durumu anlattı. Dedusenko, Türkiye ile geliştirilebilecek yeni iş birlikleri olduğunu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anton Dedusenko'nun ifadeleri şöyle;

    "İLK GÜÇ ÜNİTESİ TAMAMLANMAK ÜZERE"

    "Akkuyu Nükleer Güç Santrali 4 güç ünitesinden oluşacak bir tesis olacaktır. Halihazırda 1. güç ünitesindeki çalışmalar son aşamaya yaklaşmış durumda. Bu aşamadaki bütün tesisler, test aşamalarından geçmekte. Özellikle bu sene içerisinde çok akılda kalıcı ve önemli olaylardan biri Türbin Binası'ndaki türbin ekipmanının kurulumu tamamlanmak üzere. Reaktöre yakıt yüklenmeden bir test aşaması var. Test aşaması tamamlandıktan sonra türbin ekipmanı diğer ekipmanlarla çalışma uyumunu test etmiş olacağız. Bu da 1. güç ünitesinin çalışmak üzere hazır hale getirilmiş olduğunu gösterecek."

    Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı CNN TÜRKe konuştu: İlk güç ünitesi tamamlanmak üzere

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİNOP'TA NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ AÇILACAK MI?

    Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom temsilcisi ve Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anton Dedusenko, inşası devam eden Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ndeki durumu bu ifadelerle açıkladı. CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Dedusenko, Sinop Nükleer Santrali için Türk hükümetiyle görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

    "Türkiye tarafının 2035 yılına kadar enerji stratejisi alanındaki çalışmalarını dikkate alıyoruz. 2035 yılına gelindiğinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki 4 ünite artı 2 ünite daha olması gerekiyor. Akkuyu Nükleer Santrali aslında bir prototip olarak, daha önce gerçekleştirilmiş bir proje olarak Sinop Projesi'nde de deneyimlerinden faydalanabileceğimiz bir konudur. Biz bu konudaki görüşmelerimizi sürdürürken şunu da bilmemiz gerekiyor ki Türkiye tarafının en kısa sürede bu hedeflere erişmesi için karar aşamasına geçmesi lazım. Elbette ki bu önemli bir karardır ve bu kararı almak Türkiye Cumhuriyeti'nin kararında olacaktır."

    ''TÜRKİYE'YLE İŞBİRLİĞİ ARTABİLİR''

    Rus Atom Devlet Kuruluşu'nun enerji ve elektrikli araçlar için lityum iyon bataryalar gibi alanlarda da başarılı çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Dedusenko, bu alanlarda da Türkiye'nin talebi doğrultusunda iş birliklerine açık olduklarını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bunu elbette ki ilk olarak işbirliklerimiz olan ülkelerle paylaşmak isteriz. Biz, örneğin Mersin'de bir nükleer santral inşa ediyoruz. Eğer herhangi bir rüzgar enerjisi santrali kurulması gerekiyorsa biz Mersin'in yeşil bir alana dönüştürülmesine katkı sağlayarak, buradaki imkanlarımızı kullanarak Türk tarafının karar vermesi durumunda işbirliğine de açık olduğumuzu belirtmek isterim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow