hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akıncı Üssü'ndeki bombalarda dikkat çeken yazılar

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Darbecilerin karargah olarak kullandıkları Ankara'daki Akıncı Üssü'nün yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde darbe girişiminde kullanılacak savaş uçakları ve atılacak bombalar yer alıyor. Bombaların üzerindeki 'CB' ve 'Ankara' yazıları da dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüntüler darbeye teşebbüs edenlerin 15 Temmuz gecesi Ankara'da karargah olarak olarak kullandıkları Akıncı jet üssünden.

    İşte darbecilerin merkezi Akıncı Üssü

    Görüntülerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer komutanların rehin olarak götürüldüğü Akıncı Üssü'nde o gece havalanamayan bomba yüklü savaş uçakları görülüyor. Ve o uçaklara yüklemek üzere hazır hale getirilen mühimmatlar.

    Darbe teşebbüsünü durdurmak için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Akıncı Üssü bombalanmış ve kullanılamaz hale getirilmişti. İşte o bombardımanın Akıncı Üssünde açtığı çukurlar da görüntülerde yer alıyor.

    Görüntülerde bir diğer dikkat çeken unsur, kalkışa hazır haldeki savaş uçaklarına yüklenmiş haldeki bombaların üzerindeki yazılar.

    Bombaların birinin üzerinde 'CB' diğerinde ise 'Ankara' yazıyor.

    Bu yazıların, bombaların atılacağı yerleri belirttiği öne sürülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yani eğer Akıncı Üssü bombalanarak kullanılamaz hale getirilemeseydi, üzerinde 'CB' yazan bomba Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, diğeri de Ankara'nın merkezine atılacaktı.

    Akıncı Üssü'ne yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çalışmaların ve incelemeler devam ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow