hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'de belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?

    AK Parti yerel seçim hazırlıklarını hızlandırdı. İlçelerde belediye başkanı adayı olmak isteyen teşkilat başkanlarının 24 Ağustos'a kadar görevlerinden ayrılması bekleniyor. Kasım başında ise belediye başkan adaylıkları için genel merkez başvuruları almaya başlayacak. AK Parti'nin tüm belediye başkan adaylarının ise ocak ayına kadar açıklanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADAYLIK MÜRACAATLARI KASIM BAŞINDA BAŞLAYACAK

    Kasım ayı başında belediye başkan adaylıkları için müracaatlar başlayacak. AK Parti rekabetin yoğun olacağı yerlerde adaylarını erken açıklamayacak.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 28 MAYIS'TA START VERMİŞTİ

    Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun sonuçları netleşir netleşmez partisine yerel seçim talimatı vermişti Erdoğan. Hem AK Parti'nin strateji ekibi Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığında çalışıyor hem de yerel yönetimler başkanlığı seçim çevrelerini tek tek inceliyor. Bir yandan bakanların katılımıyla strateji ekibi toplantıları sürerken, bir yandan da yerel seçim takvimi netleşmeye başladı AK Parti'de.

    İLÇE BAŞKANLIKLARINDA REVİZYON 24 AĞUSTOS'TA BİTECEK

    AK Parti, 24 Ağustos'a kadar belediye başkanı olmak isteyen ya da performansı yetersiz bulunan ilçe başkanlıklarındaki revizyonları tamamlayacak. İl başkanlıklarında ise seçim öncesi değişim beklenmiyor. Kasım ayı başında AK Parti belediye başkan adaylıkları için başvuruları almaya başlayacak. Kasım ortasında ise temayül yoklaması yapılacak. Nihai karar Erdoğan başkanlığındaki üst komisyonda verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    REKABET OLAN YERLERDE ADAYLAR ERKEN AÇIKLANABİLİR

    AK Parti'nin belirlediği belediye başkan adaylarını kısım kısım kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Özellikle rekabetin yoğun olacağı seçim çevrelerinde adayların erken açıklanması seçeneği ağır basıyor. Tüm adayların ise ocak ayına kadar açıklanması ihtimali oldukça kuvvetli.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow