hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adım adım ikinci tur rehberi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla birlikte 28 Mayıs’ta nasıl oy kullanılacak? Seçmen bilgi kağıdı oy vermek için zorunlu olacak mı? Seçmenin sandığa gitmeden önce ve sandığa gittiğinde yapması gerekenler neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 Mayıs’ta seçmen oy vermeye gitmeden önce muhtarlıktan seçmen bilgi kağıdını alabilecek ya da e-devlet ile YSK’nın internet sitesinden nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenebilecek.

    Seçmen 14 Mayıs’ta hangi adreste, hangi sandıkta oy kullandıysa 28 Mayıs’ta da aynı yerde oyunu kullanacak. Seçmen bilgi kağıdı olmayan da oy kullanabilecek.

    Sandığa giden seçmenin yanında T.C kimlik numarası ve fotoğrafı olan bir kimlik belgesinin olması yeterli olacak.

    Kimliği sandık görevlilerine verdikten sonra bir zarf, bir oy pusulası ve bir mühür alıp oy kullanma kabinine geçecek.

    28 Mayıs’ta seçmene tek bir oy pusulası verilecek ve o oy pusulasında Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yalnızca iki aday olacak.

    Seçmen oyunu kullandıktan sonra oy pusulasını koyduğu zarfı sandığa atacak. Ardından sandık görevlilerinin listesine imzasını atıp oy verme işlemini tamamlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 Mayıs’ta saat 08.00 ve 17.00 arasında oy verme işlemi gerçekleştirilecek. 17’de oy verme işleminin tamamlanmasıyla sandıklar açılacak ve sayım işlemi başlayacak. Ardından geçici seçim sonuçları açıklanacak. Yapılan itirazlar karara bağlanacak. 1 Haziran 2023 tarihinde ise YSK tarafından kesin seçim sonuçları ilan edilecek ve Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow