hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aday listeleri YSK’ya sunulacak: Süreç nasıl işleyecek?

    Seçime geri sayımda YSK’nın seçim takvimi de işlemeye devam ediyor. Yarın siyasi partilerin milletvekili aday listelerini YSK’ya sunmaları için son gün. Peki sonra süreç nasıl işleyecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YSK’nin seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini yarın saat 17.00'ye kadar YSK başkanlığına sunması gerekiyor.

    Peki sonra ne olacak?

    Teslim edilen listeler YSK tarafından incelenecek. Eksiklik bulunması halinde bunların tamamlanması için ilgililere 14 Nisan’a kadar süre tanınacak. Ardından geçici aday listeleri 15 Nisan’da, kesin listeler ise 19 Nisan’da ilan edilecek.

    Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

    4 Mayıs’ta propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. 7 Nisan’da seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak. 9 Mayıs’ta ise yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. 13 Mayıs’ta seçim propaganda süreci saat 18 itibari ile sona erecek ve 14 Mayıs'ta oylar verilecek. 15 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura kalması halinde seçim takvimi başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow