Açık lisede yeni sınav hakkı
Açıköğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarına katılamayan öğrencilere yeni sınav hakkı tanındı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin 23-24 Ağustos’ta kayıtlarını yaptırarak 27-29 Ağustos'ta çevrimiçi sınava katılabileceğini duyurdu.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açık ortaöğretim ve açık liselerle ilgili açıklama yaptı. Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne bağlı açık öğretim kurumları öğrencilerinin kayıt yenileme işlemlerinin 13 Ağustos’ta tamamlandığını; öğrencilerin 16 Ağustos-20 Ağustos’ta çevrim içi sınavlara katıldığını anımsattı.
Ancak yangın ve sel felaketleri nedeniyle öğrencilerden bir kısmının kayıtlarını yenileyemediklerini, bir kısmının da kayıt yaptırdıkları hâlde sınava giremediklerini vurgulayan Bakan, "Hem bu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ülke genelinde sınava katılamayan diğer öğrencilere tekrar fırsat sağlamak için bu öğrencilerimize yeni bir sınav hakkı tanıma kararı aldık" dedi.
Buna göre; ülke genelinde 23-24 Ağustos’ta ek sınav için kayıtlar yeniden açılacak ve çevrim içi ek sınav 27 Ağustos-29 Ağustos arasında yapılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER: 8 yaşındaki İrem'den acı haber!
HABER... Müteahhide Öfkenin Böylesi: Apartmandaki Sorunlara Dayanamadı Kendi Dairesini Yaktı!
Minguzzi'nin ailesini tehdit etmişlerdi! İfadeleri ortaya çıktı...
Sakarya'da kahreden haber! Birisi 3 diğeri 4 yaşındaydı... Yangında can verdiler
HABER... Mezarlıkta 'Kaçak Defin' Şoku! Kürtajla Alınan Cenin Kayıtsız Gömüldü