hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li temsilciden Suriye mesajı: "Terör koridoru çabamız yok" | Video

    Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn Türkiye'ye yaptığı ilk ziyaretinde Hürriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. ABD'nin Türkiye ile çıkarlarının örtüştüğünü söyleyen Rayburn, Suriye'de bir terör koridoru oluşturma niyetinde olmadıklarını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni dönemde Suriye politikası nasıl olacak? ABD'nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn, temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Hürriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

    Türkiye'nin terör koridoru hassasiyetine karşı olumlu mesajlar verdi. "ABD'nin terör koridoru denilen bir şey oluşturma niyeti yok. Bundan bir çıkarı da yok. ABD, Türkiye-Suriye sınırını istikrarlı ve güvenli görmek istiyor." dedi.

    Rayburn, Suriye sorunun çözümünde Türkiye ile işbirliğinin önemine dikkat çekti. Bunların arasında, sorunun siyasi yollarla çözümü, terör örgütü DEAŞ'ın tamamen ortadan kaldırılması ve El Kaide terör örgütünün Suriye'de güvenli alan bulamaması. Gibi birçok amacın olduğuna söyledi.

    Rayburn, 2020'de yaşanan gelişmelerin artık Suriye'de askeri bir çözümün olmayacağını, Esad rejiminin bunu başaramayacağını gösterdiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow