ABD’de doğum günü partisinde saldırı
ABD’de yaş günü kutlaması silahlı katliam kabusuyla bitti. Dört kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Zanlı ya da zanlıların kimliği ve neden gençleri katlettikleri ise gizemini koruyor.
ABD’nin Alabama eyaletinde 16. yaş günü kutlaması için düzenlenen bir parti katliamla bitti. Katliamı kimin, neden yaptığı bilinmiyor. Polis, kurbanların silahla öldürüldüğünü, onlarca yaralının civar hastanelere kaldırıldığını duyurdu. Soruşturma sürüyor.
Hayatını kaybedenlerin arasında, katliamın gerçekleştiği Dadeville Kasabasının "kahramanı" olarak bilinen lise son sınıf öğrenci Phil Dowdell’de vardı. Doğum günü partisinin Dowdell'in kız kardeşi için düzenlendiği belirtildi.
Katliam nüfusu 3 binin altında olan kasabada şok etkisi yarattı. ABD başkanı Joe Biden, katliamdan sonra silah yasalarının sıkılaştırılması için çağrı yaptı ve “Nasıl çocuklarımızın doğum günü partilerine korkmadan katılamadığı bir ülke haline geldik?” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.
ABD’de 2023'ün başından bu yana 160'dan fazla silahlı katliam yaşandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu