81 ilde gıyabi cenaze namazları kılındı
81 ilin tamamındaki camilerde binlerce kişi bir araya geldi, depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Yurdun dört bir yanından binlerce kişi camilere akın etti. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan gıyabi cenaze namazlarına katıldı.
Burası depremin merkez üssü Kahramanmaraş. şehre kurulan çadır kentte binlerce Maraşlı kaybettikleri için durdu namaza.
Erzurum’daki Lalapaşa Camii de yoğundu. Namazı Erzurum Müftüsü Rüstem Can, kıldırdı Daha sonra eller semaya açıldı, dualar edildi.
Burdur’daysa Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Camii’nde hem de Bursa Ulu Camii’de, depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından, hayatını kaybedenler için helva dağıtıldı.
Kırklareli’de yaşayanlarsa, depremde vefat edenler için kentteki camilerde saf tuttu. Kuran’ı kerim okundu, dualar edildi.
Çanakkale’de Necippaşa Camii’ne giden kent sakinleri, düzenlenen gıyabi cenaze namazında saf tuttu. Cenaze namazı sonrası pilav, kandil simidi ve lokum ikram edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu