hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    57 bin eğitimci daha aşılanacak

    57 bin Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile tam bağımlı,orta düzey ve ağır engelli vatandaşlar aşı programına dahil edildi. Hedef, 1 haziran'dan itibaren aşılamada 50 yaş sınırına kadar inebilmek. Peki, aşı programında son durum ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hedef 1 Haziran’dan sona aşılamada 50 yaşa inebilmek. Çalışmalar hızlandı. 57 bin eğitimci ile orta düzey ve ağır engelli vatandaşlar da aşı programına dahil edildi. 13 Ocak’ta başlayan aşılama programında uygulanan aşı sayısı 28 milyon 500 bin dozu geride bıraktı. Şimdiye kadar öncelikli grupların yanı sıra, 55-59 yaş aralığı aşılanmaya başlandı Aşı tedariki devam ettikçe yeni gruplar da programa dahil ediliyor.

    Yüz yüze eğitimin sürebilmesi için öğretmenlerin aşılanması kritik. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 40 yaş üstü 57 bin eğitimcinin daha aşı programına dahil edildiğini duyurdu. Böylece toplam 813 bin 400 öğretmen ve eğitim çalışanına aşı olma imkanı tanındı.

    Bir öncelikli grup daha aşılanmaya başlandı. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, "tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. Bu güce güvenin”
    dedi.

    Sınovac, Bıontech ve Sputnık aşıları için toplam 270 milyon dozluk sözleşmeler imzalandı. Hedef yaz ayları koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinin azalması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow