hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    42 ilde organize tarım bölgesi

    KAYNAKAA

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ucuz maliyetli üretimin teşvik edildiği organize tarım bölgelerinin arttığına vurgu yaptı. Bakan Yumaklı, 42 ilde 61 organize tarım bölgesi belirlendiklerini ifade etti. Yumaklı kent tarımını geliştirmek için de çalıştıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Organize tarım bölgelerinden birine gitti. 42 ilde benzerlerinin belirlendiğini duyurdu.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karaman'daydı. Elma hasadına katılan Bakan Yumaklı, Türkiye'nin elma üretiminde dünya ikincisi olduğunu hatırlattı.

    42 ilde organize tarım bölgesi

    Yumaklı, “42 ilde 61 organize tarım bölgesi belirlendi. Bu organize tarım bölgeleri aynı şu anda içinde bulunduğumuz üretim merkezi gibi. Hem üretimin yapıldığı hem paketlemesinin ve buna benzer ihtiyaçların yerine getirildiği ve ondan sonra pazara gönderildiği bir özellik taşıyacak. Sevindirici başka bir yönde buradaki üreticilerimiz aynı zamanda bu teknolojilerin geliştirilmesi ile ilgili de çok ciddi bir mesafe katetmiş durumdalar. Sadece elmayı değil, onlar için üretilen teknolojiyi de aynı şekilde ihraç eder durumdalar” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yumaklı, planlı üretime de vurgu yaptı. Organize tarım bölgelerinde üretimin başlayacağını duyurdu.

    42 ilde organize tarım bölgesi

    “Üretimin buralarda yapılması yine aynı içinde bulunduğumuz alanda olduğu gibi hem teknolojinin hem de uygulamaların iyi tarım uygulamalarının en üst seviyede gerçekleştirildiği yerler olacak. Bunlardan 6 tanesinde üretim başladı, 7 tanesinde de yatırım çalışmaları devam ediyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow