4. Dünya Göçebe Oyunları Türkiye’de
Dünya Göçebe Oyunları’nın 4’üncüsü bu yıl Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenecek. 102 ülkeden 3 bini aşkın sporcunun katılacağı 4. Dünya Göçebe Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan İznik’te hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Gaye Sude Kayışlı ve kameraman Alper Öztürk’ün haberinde.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Binicilik, okçuluk ve daha birçok ata sporu Bursa’nın İznik ilçesinde bir araya gelecek. Dünyanın dört bir yanına geleneksel oyunların tanıtılacağı Dünya Göçebe Oyunları’nın dördüncüsüne hazırlıklar başladı. 3 kez Kırgızistan’da düzenlenen etkinliğin adresi bu sefer Türkiye oldu.
Dünya göçebe oyunları ilk kez Türkiye’de düzenlenecek. Spordan sanata hatta gastronomiye kadar bütün etkinlikler işte bu alanda gerçekleştirilecek. 29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğe 102 ülkeden katılım sağlanacak. 3 bini aşkın sporcu bu etkinlik ile bir araya gelecek.
Dünya Göçebe Oyunları ile halkların kültürel ve tarihi mirası korunması, kültürlerarası iletişimin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 ay önce evlendiği hemşire eşini satırla öldürdü
Her gün toplanıp iftara kadar izliyorlar! "Çok keyifli pür dikkat takip ediyoruz"
Görüntüler Avcılar'dan! Alev topuna döndü: 7 araca çarptı
HABER... Baharı görmeden yaz geldi! Yeni uyarı: Rekor sıcaklıklar...
Geriye soru işaretleri kaldı! Ece'nin ölümünde arkadaşından dikkat çeken sözler: "Tuvalet temizlettirdiler"