hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    22 yıl sonra 'Gazi' unvanı aldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzmir'de vatani görevini yaptığı sırada rahatsızlanan, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra ise terhis edilen er Tayfun Solmaz, 22 yıl sonra gazilik unvanı aldı. Hukuki mücadelesini kazanan Solmaz, "Sonunda gazi nişanını almaya hak kazandım. Bu gururla yaşamaya devam ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatani görevini yaptığı sırada rahatsızlandı. "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilerek terhis edildi. Başlattığı hukuk mücadelesi sonunda 22 yıl sonra gazilik unvanı almaya hak kazandı.

    Tayfun Solmaz, 2002 yılında Gaziemir'de vatani görevini yaparken göğüs ağrısı, ateş, iştahsızlık ve kilo kaybı şikayetleriyle revire başvurdu.
    Müdahalenin ardından hastaneye sevk edilen Solmaz'a "menenjit, beyin zarı iltihaplanması" tanısı konuldu. Geçirdiği kısmi felç sonrası tedavisinin ardından terhis edilen Solmaz, gazi sayılması için hukuki mücadele başlattı.

    Önce, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan vazife malulü kabul edilmesi talep edildi. Ancak talep reddedildi. Bunun üzerine ise Ankara 25. İdare Mahkemesi'ne "vazife malulü" haklarından faydalandırılması istemiyle dava açıldı. Kabul edilmesinin ardından mahkeme, SGK'ya daha önce verilen ret kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow