hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    16 yaşından küçüğe şartlı Instagram!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Instagram, uzun zamandır tartışmalara neden olan yaş sınırlaması için ilk adımı attı. 16 yaş altı kullanıcıları için ‘genç hesap’ uygulamasını devreye sokuyor. Bu adımla gençlerin sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korunması amaçlanıyor. Ebeveynler ve uzmanlar bu sınırlama için ne söylüyor? Detayları CNN TÜRK Editörü Gaye Akverdi aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya platformlarına artık herkes erişebilir oldu. Özellikle de çocuklar aktif bir şekilde kullanıyor. Instagram, 16 yaş ve altı kullanıcıları 'Genç Hesap' isimli bir düzenleme getiriyor. Bu düzenlemeyle birlikte 16 yaş altı kullanıcıların sosyal medyanın kötü etkilerinden korunmasını amaçlanıyor.

    Çocuklar sadece takipleştiği kişilerle mesajlaşıp, takipleştiği kişinin içeriklerine ulaşabilecek. Yeni profillerde ayarları değiştirmek için ebeveyn iznine ihtiyaç olacak.

    16 yaşından küçükler her gün 60 dakikalık kullanımın ardından uygulamadan çıkmaları gerektiğini söyleyen bildirimler alacak. Gece saat 22.00 ile sabah saat 07.00 arasında gece modu devreye giriyor ve gece boyunca bildirimler sessize alınıyor. Uygulamanın Türkiye’de 2025 ocak ayında hizmete girmesi planlanıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow