144 tarihi eserle suçüstü yakalandılar
İstanbul’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. 17. ve 18. yüzyıl dönemine ait 144 tarihi eser ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı. Detaylar, CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Sercan Sever'in haberinde.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süredir tarihi eser kaçakçılarını takipteydi. Teknik incelemeler tamamlanarak ekipler harekete geçti. Tarihi eser kaçakçılarının adresleri tespit edildi. İstanbul'da Ümraniye ve Fatih'te bulunan 2 şüphelinin adresine baskın yapıldı. Adreslerde depolar arandı.
Ele geçirilen kültür varlıklarının içinde Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemine ait 144 eser ele geçirildi. İçerisinde Kuran-ı Kerim, sikke ve kılıçlar bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. 144 tarihi eser niteliğindeki kültür varlığı korumaya alındı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Nabzı 2 kez durdu: Ameliyatı 12 saat sürdü! Sırrın Süreyya Önder yoğun bakımda
Uzman isimler incelemelerde bulundu! Kabus geri mi dönüyor?
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar
Şehide veda! Gözyaşlarıyla toprağa verildi
Sanal Medyada Fenomen Oldu, Şimdi Satışta: 'Ormandaki Yalnız Ev' Yeni Hikayesini Bekliyor!