12 bin yıllık kaya resimleri dünyaya tanıtılacak | Video
Aydın ve Muğla arasında uzanan Latmos Dağı, 12 bin yıllık olduğu değerlendirilen kaya resimleriyle biliniyor. Resimlerin insanlık mirası olarak dünyaya tanıtılması için "21'inci Yüzyılda Latmos'tan Dünyaya Kardeşlik Mesajı" Projesi başlatıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dünyanın en eski kaya resimlerinden bazıları Aydın ve Muğla arasında uzanan Latmos Dağı'nda bulunuyor. Bu resimleri dünyadaki diğer örneklerinden ayıran şeyse, barış ve kardeşlik mesajı taşımaları.
Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bu evrensel mesajı dünyaya yeniden taşımaya karar verdi. 21. Yüzyılda Latmos'tan Dünya'ya Kardeşlik Mesajı" temalı sanat ve tanıtım projesi başlatıldı
Ayak izleri ve kaya resimlerinin yer aldığı tuval, dünyanın farklı ülkelerinde sergi ve fuarlarda sanatseverlerin ilgisine sunulacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor
Son Dakika... CHP Kurultayı Sonrası Gözler Özgür Özel’de: Parti İçindeki Yeni Güç Dengesi Nasıl Şekillenecek?
BUDO'da korkutan yangın! 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Meteoroloji'den Marmara için kritik uyarı: Yeni haftada hava nasıl olacak?