11 kişinin öldüğü o apartman temelden hatalıymış
30 Ekim İzmir depreminde yerle bir olan yapılardan biri de Yağcıoğlu apartmanıydı. Yapılan incelemede 11 kişiye mezar olan o apartmanın 1975 Yönetmeliği'ne bile aykırı yapıldığı ortaya çıktı.
Temeli, betonu, statiği... Bir bina için hayati önem taşıyan ne varsa her biri hatalıydı. 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen 6,6'lık depremde Bayraklı ilçesindeki Yağcıoğlu apartmanı da yıkılmıştı. İçindeki 11 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Facianın ardından başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında iddianame hazırlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 7 kişilik bilirkişi heyetinin raporuna yer verilen o iddianamede, apartmandan alınan beton karot numunelerinin binanın projesinde belirtilen beton dayanım sınıfına uymadığı, bina statik-betonarme hesaplarında bodrum katın hesaplara dahil edilmediği belirtildi. Binanın 1975 Yönetmeliği'ne de uygun yapılmadığı ifade edildi. Ayrıca raporda, buna göre projeyi çizenden uygulayan işçiye, müteahhitten izin ve ruhsat veren mercilere kadar herkesin suçlu olduğu belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bungalovda gizli kamera skandalı... Tek tek kontrol edilecek
İSTANBUL’DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'un 21 ilçesinde elektrik kesintisi!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi