hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10 bin saat uçan TB2 İHA emekli oldu

    KAYNAK DHA

    2014 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine katılan Bayraktar TB2 seri 5 numaralı İHA 10 bin saatlik uçuş ömrünü doldurarak emekli oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bugüne kadar Hendek, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve halen devam eden Pençe harekatlarında önemli görevler üstlenen ve 750’den fazla sorti yapan Bayraktar TB2 için, “Dünya havacılık tarihinde en fazla harp araç, gereç ve teçhizatını etkisiz hale getiren hava aracı oldu” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “9 yıl boyunca TSK'nın yürüttüğü tüm terörle mücadele operasyonlarında görev aldı 10 bin saat boyunca semalarımızı korumak için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından uçuruldu, tabi yoruldu.”

    10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla geride bıraktı, böylelikle gövde ömrünü tamamlayan ilk insansız hava aracı artık emekli oldu.

    “TB2 seri 5 numaralı uçağımızda 10 bin uçuş saatini tamamlayan ilk hava aracımız oldu.”

    10 bin saat uçan TB2 İHA emekli oldu

    2014 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 İHA önemli bir eşiği daha geçti. Kabul testlerini geçerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine giren S5 kuyruk numaralı Bayraktar TB2 İHA, 10 bin saat görev yaparak gövde ömrünü tamamlayan ilk İHA oldu.

    Göreve veda eden Bayraktar TB2 S5 İHA, bundan sonra da Baykar bünyesinde eğitim ve test uçuşlarında görev alacak.

    “Bizde onu gövde ömrünü doldurduğundan test ve eğitim maksatlı gövde ömür kullanmak üzere silahlı kuvvetlerimizden, kara kuvvetlerimizden geri aldık yerine de SİHA’yı TSK'ya hediye etme kararı aldık.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 bin saat uçan TB2 İHA emekli oldu

    Bayraktar TB2 S5 İHA’nın göreve veda etmesi nedeniyle İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Zeynel Abidin Erginbaş, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ve Baykar çalışanları katıldı.

    Takdim edilen plaket ve hediyelerin ardından Bayraktar TB2 S5 İHA, eğitim ve test uçağı olarak kullanılacağı yeni görev yerine uğurlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow