hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VPN kullanıcıları dikkat! Uzman isim uyardı: ''Sizi adım adım izleyebilir!''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası, VPN yani sanal özel ağ geçidi uygulamaları milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak dikkat, VPN uygulamaları kişisel verileri tehdit edebilir. Detaylar CNN Türk muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Emir Ünlü'nün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık şu ifadelerle uyardı;

    En çok indirilen popüler uygulamalar arasında VPN ilk sırada yer alıyor. Bu sayede erişim engeli yasak olan ülkenin IP adresi üzerinden değil de farklı bir ülkenin IP adresi üzerinden giriş sağladığınız için, size bir sanal kimlik tanıdığı için erişim sağlamış oluyorsunuz.

    Sizin ağ trafiğiniz farklı bir ülke üzerinden yürümüş oluyor. Fakat burada belki girdiğiniz şifreler o kişinin alanında depolanmış oluyor. Sosyal medya hesaplarınızı çalabiliyorlar, banka hesaplarınıza ulaşabiliyorlar, trafiğinizi kontrol altına alabiliyorlar. Bu uygulamalar bir casus gibi hareket edebiliyor. Bir çok vatandaşımız mağduriyetlerini dile getirmeye başladı. Güvenlik protokolleri sağlam VPN uygulamaları indirmek daha faydalı olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow