Down sendromlu çocukların görülmeye değer mutluluğu
Trabzonda "İnternetle Hayat Kolay'' projesi kapsamında, down sendromlu 50 çocuğa güvenli internet eğitimi verildi. Kurs sonunda belgelerini alan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.
50 down sendromlu genç Trabzon Sürmene Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda iki gün boyunca bilgisayarın temel çalışma prensipleri, masaüstü kullanımı, bilgisayar faresini tanıma, internetle tanışma, internette arama yapma, güvenli internet kullanımı gibi temel bilgisayar ve internet becerilerini artırmaya yönelik konularda eğitim aldı.
Türkiye'nin önemli iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, bugüne kadar ülke çapında 30 bin kişiyi dijital dünya ile tanıştıran İnternetle Hayat Kolay projesi kapsamında, Trabzon'da down sendromlu gençlere internet eğitimleri verdi. Türk Telekom'un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay eğitimleri, iki gün boyunca Trabzon Sürmene Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda verildi.
Trabzon'da içlerinde öğrenme güçlüğü çeken ve zihinsel engeli de olan 50 down sendromlu genç, iki gün gerçekleştirilen İnternetle Hayat Kolay eğitimlerini alarak, güvenli internet kullanımını öğrendi. Yarısı okuma ve yazma bilen ve bilgisayarlara tanışık olan, diğer yarısı ise okuma yazma bilmeyen ve bilgisayara hiç dokunmamış olan down sendromlu gençlere, birebir eğitimler verildi ve özel gençlerin eğitimlerden büyük keyif aldığı gözlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş, "Trabzon'da iki gün süren eğitimler sonunda down sendromlu kardeşlerimizin gözlerindeki heyecanı gördük. Parlayan gözleri gördük. İnterneti kullanmanın heyecanını yaşadılar. Biz bu mutluluğu onlarla paylaşmış olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
"İnternette şarkı dinliyorlar çok seviniyorlar"
Down sendromlu çocuklara İnternetle Hayat Kolay eğitimleri veren gönüllülerden Alay Sekban, "İsimlerini yazdırıyoruz çok seviniyorlar. İnternette şarkı dinliyorlar çok seviniyorlar" ifadelerini kullandı. Bir başka gönüllü Ezgi Şahin, "Onlar sana sarılıyor bir gülmeleri bir bakmaları bile her şeye değiyor. Dışarıda baktığımızda belki çok sosyalleşemiyorlar ama internet onları biraz daha özgür kılıyor. İstediklerini yapmayı sağlıyor" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları