hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Philea kuyruklu yıldıza indi!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Rosetta uzay aracına bağlı Philea modülü 67P Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'na başarılı bir şekilde inmeyi başardı. Şimdi herkes modülün Dünya'ya göndereceği görüntüler bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rosetta uzay aracının modülü 'Philea'nın kuyruklu yıldıza inişi gerçekleşti. Avrupa ülkelerinin oluşturduğu Avrupa Uzay Ajansı (ESA), ESA 67P Çuryumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı üzerine Philae isimli modülü indirdi. Dünya'da hayatın oluşumuna dair ipuçları arayacak olan Philaeyi taşıyan uzay aracı Rosetta, söz konusu kuyruklu yıldızın yörüngesine 10 yılda ulaşabildi. Philea uzay sondasından saat 11.30'da bırakıldı, 14.00'te ise araçtan ilk sinyal alındı. Rosetta'dan alınan ses kaydı kuyruklu yıldızın etrafındaki manyetik alanın çıkardığı sesleri ESA'daki bilim insanlarına gönderdi. Görüntülerden sonra 67P internette Şarkı Söyleyen Kuyruklu Yıldız olarak da anılmaya başlandı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) yetkilileri ve tüm dünya insanlık için büyük önem taşıyan bu olayı heyecanla bekledi. Philea TSİ 18.00 sularında kuyruklu yıldıza inişini gerçekleştirdi.

    "ŞU ANDA KUYRUKLU YILDIZDAYIZ"

    Philea'nın kuyruklu yıldıza inmesinden sonra ESA'da büyük bir sevinç patlaması yaşandı. İlk yapılan açıklamada "Burada muhteşem bir iş başardık. Şu anda kuyruklu yıldızdayız" ifadesi kullanıldı.

    Öte yandan ESA Philea'nın kuyruklu yıldıza inmesine 3 kilometre kala çektiği son fotoğrafı da paylaştı.

    Philea kuyruklu yıldıza indi

    "Şarkı söyleyen kuyruklu yıldız"

    İnişten önce çekilen fotoğraflar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow