hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Para milli okçu Öznur Cüre Girdi'den büyük başarı

    Para milli okçu Öznur Cüre Girdi, Çekya'da düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi gururlandırdı. Kadın makaralı yay kategorisinde altın madalya kazanan Girdi, başarısını CNN TÜRK ekibinden Buse Türkücü'ye değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öznur Cüre Girdi, hayatın zorluklarına rağmen yılmadı. Yaşama sporla tutundu. "Tekvando sporuyla uğraşıyordum. 17 yaşında ailemle bir trafik kazası geçirdim. O kazada hem annem hem ben engelli kaldı. Ama tabi spor aşkı her zaman benim içimde vardı, spora devam etmek istiyordum. İlk olarak oturarak voleybola başladım. İstanbul'a dönünce daha farklı bir sporla devam etmem gerekti. Bahattin Hekimoğlu, Okçular Vakfı'nın sporcusuydu. Onunla görüşüp Okçular Vakfı'na gittim. 2019'da milli takıma dahil edildim. Şu anda hala milli takımda Türk bayrağımızı, ülkemizi temsil etmek için uğraşıyorum" dedi.

    Para milli okçu Öznur Cüre Girdiden büyük başarı

    Türkiye'yi gururlandıran Girdi, Çekya'da düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda kadın makaralı yay kategorisinde altın madalya kazandı. Girdi, "Şu anda okçulukta paralimpik oyunları için 7 tane kupamız ve daha alacağımız birçok kupa var. Onun için Avrupa oyunlarını bekliyoruz. Avrupa oyunlarına biraz daha rahat gideceğiz. Çünkü kupamız ülkemizin artık" diye konuştu.

    Para milli okçu Öznur Cüre Girdiden büyük başarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başarının ardındaysa büyük bir emek var. Öznur Cüre Girdi, "Belki siz çizgide tek başınızasınız ama arkadaşlarınızın gücüyle ilerliyorsunuz. Arkada arkadaşlarımıza destek için son ses bağırıyoruz, o çizgide finallerde performans sergilemeye çalışıyoruz. Bunların hiçbiri kolay değil" vurgusu yaptı.

    Para milli okçu Öznur Cüre Girdiden büyük başarı

    Peki şampiyona süreci nasıl ilerliyor? Girdi, "Buraya gidebilmek için öncelikle barajdan geçmeniz gerekiyor. Bu barajda en az 50 sporcu oluyor. Bunlarla yarışmanız gerekiyor ki hepsi dünyanın en iyi sporcuları bizim gibi. Belki de haftanın 6 günü 10 saat antrenman yapıyoruz. Bu süreçler de yorucu oluyor ama antrenmanda aldığımız süreçler yarışmalarda bize artı olarak dönüyor" ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow