hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakırköy-Kirazlı metro hattı açılıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'a yeni metro kazandırılıyor. Günde 1 milyon yolcunun taşınacağı Bakırköy-Kirazlı metro hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. Açılıştan önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak'ın sorularını yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bakırköy-Kirazlı metro hattının açılışında konuştu. ''İstanbul için gerçekten önemli bir hat. Belli dönemlerde yaptığımız uzun süreli çalışmalar, bir tarladaki ekinle uğraşıp harmana gelmek gibi. Bu dönemde bizim öyle bir dönemimiz.'' ifadelerini kullandı.

    Uraloğlu, ''Gayrettepe-Kağıthane arasını bitirip hizmete aldık. Bu sene içinde yine Sirkeci-Kazlıçeşme hattını bitirip hizmete aldık. Şimdi de inşallah Bakırköy-Kirazlı arasında Bahçelievler, Güngören, Bağcılar'ı kapsayan 8.4 kilometre uzunluğundaki metro hattımızı uzun uğraşlar sonucu bitirdik. Bugün akşam üzeri Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla devreye almış olacağız. İstanbul için kıymetli bir proje. Yedi istasyondan oluşuyor. 8.4 km uzunluğunda da bir mesafeye sahip metro hattımız.'' dedi.

    Uraloğlu ''Kestiği noktalardaki diğer ulaşım sistemleriyle bütün İstanbul'a hitap etmiş olacak. Saate 70 bin, günde 1 milyon yolcuyu taşıyabileceğiz.'' şeklinde konuştu.

    Uraloğlu, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasının bu sene açılacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Uraloğlu, ''Yakın zaman için planladığımız; Sabiha Gökçen, Gebze, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı, oradan Çatalca'ya gidecek, sonrasında Kapıkule'ye kadar gidecek olan hızlı tren hattının yapım çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz. Biz 20'li yıllarda projelendirdiğimiz bir güzergahta bugünleri hesaba katarak, bir raylı sistem içinde çift hattı ayırdık. İnşallah onunda bağlantısına bu sene başlayacağız.'' açıklamasını yaptı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow