hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarı serumlardaki gizli tehlike: ÖLÜM SEBEBİ OLABİLİR!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Havaların soğuması ile grip vakaları arttı. Son dönemde ‘atom, vitamin kokteyli, gençleşme iksiri’ gibi isimlerle hastane dışı ortamlarda uygulanan serumlara ilgi arttı. Uzmanlar ise, sarı serumlardaki tehlikeye dikkat çekiyor. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Buğra Benlioğlu'nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atom, gençlik iksiri, vitamin kokteyli popüler adıyla sarı serum tehlikeye dönüşüyor. Soğuk algınlığı vakalarının artması ile sarı serumlara rağbet arttı. Evlerde, işyerlerinde kuaförlerde pek çok kişi şifayı sarı serumlarda arıyor. Reçete olmaksızın hastane dışı ortamlarda uygulanan sarı serumlar büyük sağlık risklerini de beraberinde getiriyor.

    İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral;

    -          “Evde sağlık hizmeti adı altında takılan bu serumların çok ciddi yan etkileri olabiliyor. Özellikle son günlerde bu serumların evde, işyerinde bile takıldığını duyuyoruz. Mutlaka sağlık kuruluşunda takılması gereken serumlar bunlar”

    Bilinçsiz kullanımda sarı serumlar ölüm riskini de beraberinde getiriyor.

    İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral;

    -          “Özellikle yan etkilere baktığımızda; çarpıntı, kızarıklık hatta ölümle sonuçlanacak yan etkileri olabilir. O nedenle mutlaka sağlık hekim kontrolünde takılması lazım”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow