hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan "vitaminli serum" uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sanatçı Metin Arolat'ın ölümüyle ilgili sahne öncesi evinde vitaminli serum takıldığı iddiası gündeme gelmişti. Sağlık Bakanlığı'ndan "Halk arasında "atom" veya "vitamin eklenmiş serum" ismiyle bilinen serumlar yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanmalıdır" uyarısı geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SERUM HEKİM KONTROLÜNDE UYGULANIR"

    Atom, vitamin eklenmiş serum. Bu kavramlar sanatçı Metin Arolat'ın ölümüyle bir kez daha gündeme geldi. Arolat'ın sahne öncesi evinde serum aldığı ortaya çıkınca, gözler Sağlık Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlık, bilinçsizce kullanılan serum takviyelerinin tehlikeli olabileceği konusunda uyardı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yalnızca belirli rahatsızlığı olan kişilerde hekim kontrolünde serum tedavisi uygulanır" denildi.

    "SERUM SIVI KAYIPLARINDA KULLANILIR"

     Damar yolu ile verilen vitaminlerin ciddi alerjik reaksiyona yol açabileceği vurgulandı. Serum takviyesinin, özellikle ciddi sıvı kayıpları ile karşılaşılan durumlarda kullanıldığı belirtildi.

    "ALERJİK REAKSİYONA YOL AÇABİLİR"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık, bu serumların bilinçsiz kullanımının hayati tehlikeye yol açabileceğine de parantez açtı. "alerjik reaksiyon gelişmesi hayati tehlikeye neden olabilir. Bu durumda hastane ortamında acil tıbbi müdahale gerekir" vurgusu yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow