Sağlık Bakanlığı rehber hazırladı: "Bekar menüsü" nasıl olmalı?
Sağlık Bakanlığı " Türkiye Sağlıklı Beslenme Rehberi" hazırladı. Yaşa ve cinsiyete göre nasıl beslenilmesi gerektiğine detaylıca değinilen rehberde yeni nesil yiyeceklere de değinildi. Detaylar, CNN TÜRK ekibinden Samet Güner ve Sercan Sever’in haberinde.
Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rehberde almamız gereken kalori ve besin içeriği anlamında bize çok doğru yönlendirmeler yapıyor. Uzmanlar rehberi olumlu karşıladı. Rehberde beslenmeye dair her şeyi bulmak mümkün. Sağlık için risk oluşturabilecek, sürdürülebilir olmayan diyetler hakkında bilgilere yer verildi
Sağlık Bakanlığı beslenme rehberinde aslında obeziteden uzaklaşmak ve sağlıklı kalmak için neler tüketmemiz gerektiği söyleniyor. Türkiye sağlık rehberinde ayrıca bekar erkekler için bir "bekar menüsü" paylaşıldı.
Mönüde öğlen etli bir sulu yemek ve salata, Akşam yemeğinde çorba, tavuk sote, makarna ve salata, Ara öğün olarak meyve, gece ise yoğurt önerildi. Ancak günlük beslenme, belirtilen bu menüden oldukça uzak. Bir de bekar öğün için bir de parantez açılıyor. Çünkü hızlı tüketim temiz yememiz için uzmanlar ara öğünde önünde tost tüketebileceğimizi söylüyor fakat bir de altını çizdikleri nokta var.
Uzman Diyetisyen Merve Altay, “Kadınlarda maksimum 1000 kalori almaları gerekirken erkeklerde bu 1800 ve 2200 kalori arasına çıkabiliyor. Bekar menüsüne mutlaka sabah kahvaltıda bir yumurta, bir parça peynir, birkaç tane zeytin ve 2-3 dilim ekmekten oluşmuş oluyor. Bu ekmeği mutlaka tam bu da ekmeğine dikkat etmemiz gerekmekte. Tostun yanına kızarmış patates kızartması değil, daha çok sebze ve lif içeriği yüksek gıdaların tüketilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Normal kahve mi yoksa kafeinsiz kahve mi? Kafeinsiz kahve nedir ve nasıl yapılır?
Ezber bozan araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor
Kötü ağız kokusunun baş sebebi; Stres
Kış hastalıklarından korunmak için doğru beslenme ile bağışıklık sistemimizi güçlendirin
Akciğer kanseriyle mücadelede birincil koruma tütün ve tütün ürünlerini bırakmak