Otizm nedir? Otizm spektrum bozukluğu belirtileri nelerdir?
Otizm belirtileri konuyla ilgili detaylara ulaşmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Otizm tedavisi ve belirtileri hastalıkla ilgili bilinç oluşması açısından büyük önem taşıyor. Peki, otizm nedir, nasıl tedavi edilir ve otizmin belirtileri nelerdir?
Otizm doğuştan gelen ya da bebeklik çağında ortaya çıkan nöro-gelişimsel bir bozukluk olarak biliniyor. Genetik yapıdan kaynaklı gelişim bozukluğu genellik 3 yaş öncesi dönemde ortaya çıkıyor. Otizmin erkek bireylerde görülme olasılığı kadınlara oranla 4 kat daha fazla oluyor. İşte “otizm nedir?” sorusunun yanıtı ve hastalığın belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenler…
OTİZM BELİRTİLERİ NELER?
Otizm hastalığı ile ilgili hastalarda rastlanabilecek bazı belirtiler şöyle;
- Başkalarıyla göz teması kurmamak,
- Gözlerin bir yere takılıp kalması,
- İsmi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak,
- Yaşıtlarının oynadığı oyunlara ilgi duymamak,
- Sallanmak,
- Çırpınmak,
- Parmak ucunda yürümek,
- Dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar yer alır.
OTİZM NEDİR?
Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bir bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır.
OTİZM NEDENLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
Genetik altyapıya dayanan, doğuştan gelen, nörobiyolojik esaslı, karmaşık bir gelişim bozukluğu olan Otizm; başkalarıyla etkileşimde bulunmayı engeller ve kişinin kendi iç dünyasıyla baş başa kalmasına yol açar. Otizm genelde 3 yaştan önce ortaya çıkarak çocukların iletişim ve davranışlarını olumsuz yönde etkiler.
OTİZM HAKKINDA MERAK EDİLENLER İÇİN TIKLAYINIZ...
Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bir sürecin sonucunda ortaya çıktığı düşünülüyor. Otizm, çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişim sorunları yaşaması ve kalıplaşmış, takıntılı davranış biçimlerine sahip olması ile kendini gösterir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Uzmanından sağlıklı dişler için altın tavsiyeler
Yorgun ya da sıçrayarak uyanıyorsanız aman dikkat! Uykuda ense terlemesi de önemli bir belirti... Meğer hepsi bu hastalığın sinyaliymiş
KALBİ VURUYOR, KEMİKLERİ BİTİRİYOR! Vücutta eksikliği 9 ayrı hastalığı tetikliyor! Kalsiyum eksikliğinin 7 nedeni ve kalsiyum içeren besinler
"Karanlık korkusu" deyip geçmeyin! Bu etkisini çoğu kişi bilmiyor... Korkunun uyku üzerindeki etkisi: Araştırmalar ne diyor?
CANAN KARATAY'IN FAVORİSİ! 5.000 yıllık şifa deposu: Kalp sağlığını destekliyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor