hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüs vaka sayıları neden yeniden arttı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Salgın süreci geride kaldı. Yasaklar kalktı, maskeye veda edildi derken koronavirüs yeniden başladı. Üstelik vakalar her geçen gün artıyor. Peki, bu artışın sebebi ne? Alınması gereken önlemler neler? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tam bitti denildi, maskeler çıkarıldı, veda edildi. Ancak koronavirüse yeniden başladı. CNN TÜRK'e konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emin Akkoyunlu şunları söyledi:

    PEKİ NE OLDU DA ARTIŞLAR TEKRAR BAŞLADI?

    İki nedeni var. Bir tanesi maskeleri bıraktık, tedbirleri bıraktık. Zaten 1 buçuk ay önce Avrupa'da büyük bir pandemi söz konusuydu. Asya ve Avrupa kökenli bir pandemi vardı. Bunun gelmesi 1-1 buçuk ayı buldu. Aslında oradaki pandeminin gelmesi, ayrıca bizim de tedbirleri bırakmamızla beraber biraz da hazırlıksız yakalanmış olduk.

    MASKEYE YENİDEN DÖNMEK Mİ GEREKİYOR?

    Maske üst solunum yolları için büyük bir bariyer. Hem koronavirüsten korunma adına hem de üst solunum yollarının diğer enfeksiyonlardan korunmak için maskeyi hiç bırakmamak lazım riskli ortamlarda. Ama tedbirler açısından, yasak açısından maskeye tekrar geri döner miyiz onu çok tahmin etmiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PEKİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

    Tüm üst solunum yolları için hepsi aynı. Maske, ortam havasını temiz tutulması. Aynı zamanda el hijyeni ve mesafenin korunması.

    UYKU VE BESLENME DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

    Özellikle uykuya dikkat etmek gerekiyor. Zamanında uyuyup zamanında uyanmak gerekiyor. Uyku süresinin kaliteli olması lazım. Bununla beraber yaz meyvelerinin bolca tüketilmesi gerekiyor. Bol miktarda su içmek lazım. Bol bol açık havayı kullanmak ve güneşlenmek lazım.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow