"Kapalı Bypass" ameliyatı nasıl yapılıyor?
Aşırı hareketsizlik, fazla kilo, yağlı beslenme gibi faktörler kalp sağlığını tehdit ediyor. Her yıl daha fazla insan Bypass ameliyatına ihtiyaç duyuyor. Bypass ameliyatı kapalı olarak yapıldığında ise hasta daha çabuk iyileşiyor. CNN TÜRK Muhabiri Gaye Sude Kayışlı ve Kameraman Engin Özbek'in haberi.
Göğüs ağrısı ile başlıyor daha sonra kalp krizine dönüşebiliyor. Kalbi besleyen atar damarların tıkanması hayati risk taşıyor. Tedavi yöntemi olan Bypass ameliyatının farklı bir yöntemi daha var.
PEKİ "KAPALI BYPASS" OLARAK ADLANDIRILAN BU AMELİYAT NASIL YAPILIYOR?
Prof. Dr. İlhan Mavioğlu yapılan işlemi, "Kaburgalar arasından meme altından 5-6 cm'lik bir alandan göğüs kafesine giriyoruz, kalbi buluyoruz. Memeye giden atar damarı koldan veya bacaktan aldığımız damarla da Bypass işlemini de gerçekleştiriyoruz." sözleriyle anlattı.
Operasyonun en önemli noktası ise kalp çalışırken ameliyatın yapılması.
Kapalı Bypass ameliyatı sayesinde hastaların enfeksiyon kapma riski daha da azalıyor. Ayrıca hastaların yatış süresi de azalarak günlük hayatlarına daha hızlı dönebiliyor.
Hasta kapalı Bypass ameliyatından bir hafta sonra günlük yaşantısına dönebiliyor. Küçük kesilerle ile yapılan bu konforlu yöntem hastalara büyük avantaj sağlıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gözlerdeki sinsi tehlike! Kalıcı görme kaybına neden olabilir
Uzmanı, ergenlerle sağlıklı iletişim kurmanın yollarını açıkladı
Mantar zehirlenmelerine karşı kritik uyarı: “Zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir”
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası! Dikkat! Löseminin bu belirtisi gribal enfeksiyonlarla karıştırılabiliyor
Doğum korkusu ortadan kalkıyor! Sezaryenle mücadelede ‘Tokofobi’ hamlesi