hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kansere karşı önlem ne olmalı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    1-7 Nisan Kanser Haftası içindeyiz. İstatistikler her 5 kişiden birinde tüm yaşamı boyunca kanser gelişme riski olduğu gösteriyor. Uzmanlar erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Peki, kanser önlenebilir bir hastalık mı? Kanserden korunmak için neler yapabiliriz? Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Berrin Pehlivan yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanser birçok kişinin en korktuğu hastalık. İstatistikler de arttığını gösteriyor. Her 8 erkekten biri ve her 11 kadından biri kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Peki, kanser önlenebilir bir hastalık mı? Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Berrin Pehlivan, "Kanser bizim inandığımızın, bildiğimizin dışında hatta önlenebilir ve yenilebilir bir hastalık" dedi.

    Prof. Dr. Pehlivan, kanser ile ilgili en bilinen yanlışlardan birinin de kanserin kalıtsal bir hastalık olarak bilinmesi olduğunu söyledi. "Kanserin yüzde 10-15 i kalıtsal, yüzde 80'i spor dengeli beslenme ve uyku ile kanseri engelleyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

    Prof. Dr. Berrin Pehlivan, özellikle kanseri önlemek için sağlıklı beslenmenin altını çizdi. Erken teşhisin önemine değinen Pehlivan, salgın döneminde de kontrollerin yapılmasını önerdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow