Kanser hastalığı tedavisi ile ilgili Dr. Yavuz Dizdar'dan çarpıcı yorum
Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında kanser hastalığı ve tedavisi ile ilgili sorularını yanıtlayan Dr. Yavuz Dizdar: "Bir şey yapmıyorsa orada durabilir. Durmasında bir sakınca yok. Orada bir şey yapmıyorsa izlersiniz bir süre, durabilir. Niye izlersiniz? Çünkü tıbbın bugün en büyük hatası gördüğü her şeyi ortadan kaldırmaya çalışmak.
CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan ve Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programının bugünkü konuğu Dr. Yavuz Dizdar'dı. Çağımızın en amansız hastalığı olan kanser ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Dr. Yavuz Dizdar, " Tıbbın bugün en büyük hatası gördüğü her şeyi ortadan kaldırmaya çalışmak." diye konuştu.
İşte Dr. Yavuz Dizdar'ın o çarpıcı açıklamaları:
Bir kanser vakasını düşünün. Bu kanser vakası eğer sizin için tanınıyorsa bunu üç şekilde kontrol edebilirsiniz. Ortadan kaldırabilirsiniz. Ortadan kaldıramazsınız hastalık ilerler. Üçüncü bir koşul daha var o da o bir şey yapmıyorsa orada durabilir. Durmasında bir sakınca yok. Orada bir şey yapmıyorsa izlersiniz bir süre, durabilir.
"TIBBIN BUGÜN EN BÜYÜK HATASI"
Niye izlersiniz? Çünkü tıbbın bugün en büyük hatası gördüğü her şeyi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Tabii insan vücudunda oluşan bazı bezeler, benler, kitleler büyüyorsa, değişime uğruyorsa bu başka bir şey. Ama duruyorsa, halim selim bir özelliğe sahipse onu özellikle izlersiniz. Ha değişiklik çok mu hızlı oluyor, hayır. O kadar hızlı olmuyor bu değişiklik.
"FİBROM, MİYOM, LİPOM..."
Cildinizin altında fibrom ya da miyom dediğimiz, ya da lipom dediğimiz yağ bezesi gibi dokular var. Şimdi bunları kurcalarsanız bunların içinde dejenere hücre bulma olasılığınız da var. Pürüzsüz insan olmaz, bugüne kadar hiç görmedim. Siz her şeyi kurcalatıp da bir şey çıkartır mıyım, aman bana ileride zarar gelmesin varınızı yoğunuzu, belki de büyük olasılıkla sağlığınızı ve de canınızı kaybedebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
‘Sürekli üşüyorum' diyenler dikkat! Hastalık habercisi olabilir
'Hamileler, gribe karşı C vitamini içeren besinler tüketmeli'
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası! Ülkemizde yaklaşık 35 bin kişi organ bağışı bekliyor
Kaşıntılı döküntü; on çocuktan 1 ila 2'sinde görülüyor
BELİRTİLERE DİKKAT! ‘Yürüyen zatürre’ vakaları kafaları karıştırdı! Yürüyen zatürrenin farkı nedir?