hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebek mamalarındaki TEHLİKE ne? ABD'deki araştırma ebeveynleri korkuttu

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma, ebeveynleri korkuttu. Çünkü yapılan o araştırmaya göre mamaların üçte ikisi sağlıksız çıktı. Peki bu mamaların içinde ne var? Aileler neye dikkat etmeli? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'DEKİ ARAŞTIRMAYA GÖRE ÜÇTE İKİSİ SAĞLIKSIZ

    Elmalı, muzlu, çilekli ve daha nicesi... Mamaların üçte ikisi sağlıksız çıktı. Araştırma, Amerika Birleşik Devletleri'nde yapıldı. Marketlerde satılan 651 bebek maması, besin kalitesi açısından değerlendirildi. Üçte ikisinin beslenme önerilerine uymadığı ve beslenme gereksinimlerini karşılamadığı ortaya çıktı.

    "BEBEK MAMALARI ANNE SÜTÜNÜN YERİNİ TUTMAZ"

    Araştırmayı CNN TÜRK'e değerlendiren Kızılay Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Akçağıl, "Bebeklerin ayına göre değişik içerikler bulunmaktadır ve bunların bir kısmı anne sütüne adapte olarak söylenmesine rağmen hiçbir zaman tam olarak anne sütü içeriğini bulundurmamaktadırlar. Daha önce de birçok üretilmiş mamada, değişik ülkelerde bu Çin'de oldu, İtalya'da oldu. Mamaların içerisinde birtakım farklı kimyasal ürünler ya da bazı patojen bakteriler üredi ve bebeklerde bir takım ciddi zararların oluşmasına yol açtı. Başta ishal ve kusma diğer enfeksiyonlar olmak üzere çok ciddi hastalıkla karşılaşmış oluyoruz. Özellikle hekimin kontrolünde reçete edilerek mamaların kullanılması bizim ebeveynlere tembih edeceğimiz en önemli konu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bebek mamalarındaki TEHLİKE ne ABDdeki araştırma ebeveynleri korkuttu

    MARKETLERDE SATILAN BEBEK MAMALARININ İÇİNDE NE VAR?

    Bu araştırma sonucunda gözler bir kez daha bebek mamalarına çevrildi. Çünkü marketlerde çeşit çeşit bebek maması mevcut. Peki, ebeveynler neye dikkat etmeli? Birinci kural etiket bilgisi olmayan mamalardan uzak durulmalı. Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Sodyum tuzları var. Bu tuzların belirli oranlarda kullanılması lazım. Bu limitin dışına çıkıldığı zaman işte bebek formülleri bakımından risk teşkil eden durumlar meydana gelebiliyor. Mamanın lezzetini artırmak için içerisine çeşitli karbonhidratlar normalin dışında fazla katılabilir. Bunlar fruktoz, glikoz, sakkaroz gibi. Türk Gıda Kodeksi'nde diyor ki 100 kilogramlık bir ürün grubunun içerisinde 5,5 grama yakın fruktoz ya da diğer şekerleri ilave eden ürün bileşikleri olabilir. Üzerinde Türk Gıda Kodeksi'nin ... sayılı izni ile üretilmiştir veya ithal edilmiştir ibaresinin çok önemli. Besin değerleri çizelgesine baksınlar" uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bebek mamalarındaki TEHLİKE ne ABDdeki araştırma ebeveynleri korkuttu

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow