Aynı anda 4 kalp ameliyatı oldu | Video
55 yaşındaki Remziye Yener, aynı anda 4 büyük kalp ameliyatı geçirdi. Bu ameliyatları normalde 6 ay önce olacaktı fakat koronavirüsten korkarak hastaneye gitmedi. Ve ameliyat zamanında yapılmayınca da risk arttı. CNN TÜRK Muhabiri Dilay Dilaver ve kameraman Mehmet Bulut'un özel haberi.
Remziye Yener aynı anda 4 büyük kalp ameliyatı oldu. Koronavirüs sebebi ile bu ameliyatları 6 ay geciktirmişti. Geciktirmesi de ameliyatta riskin oluşmasına neden oldu.
Koronavirüs döneminde bir çok kişi hastaneye gitmeye korkar oldu. 55 yaşındaki Remziye Yener de bunlardan biri. Yener'in uzun zamandır kalp kapağında darlık vardı. İlerleyen yıllarda ise kalp damarında genişleme gerçekleşti. Aynı zaman da romatizmal kalp hastalığı da oluşunca iki kapakta daha hastalık meydana geldi. Salgın süreci de araya girince işler zorlaştı.
Aynı anda 4 ameliyat birden geçiren 55 yaşındaki Remziye Yener'in durumu şu an oldukça iyi. 1-2 gün içerisinde taburcu olmayı bekliyor.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, "Hastayı 22 dereceye soğutarak, ameliyat esnasında tamamen vücut dolaşımını yani kan dolaşımını durdurduğumuz bir yöntem ile sadece beyin kanlanmasını sağlayarak da o atar damarın bölgesini değiştirdik. Korku ile tedavi sürelerini ihmal ettirmek, pandemiden daha tehlikeli olabiliyor" dedi.
Salgın sürecinde bir çok hastanın hastaneye gitmek istemediği ve bu yüzden durumunun ağırlaştığı, hatta yaşamını yitirdiği biliniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yaza kadar manken gibi olmanın sırrı! İçinde yok yok: Protein, magnezyum, B vitamini... Göbek, bel ve basen yağlarını mum gibi eritiyor
Kırışıklık, sarkma, kaz ayakları! Bu 5 süper besin yaşlanma belirtilerini azaltıyor, cildi yeniliyor! 'KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR!'
Türkiye’de yılda 15 milyon tarama yapılıyor: Bilgisayarlı tomografi kanser riskini artırıyor mu?
Uykunuzun kalitesini çalıyor! Sakın uyumadan önce bu hatayı yapmayın
Kardiyoloji uzmanları uyardı: Aort yırtılmasında bu yaş aralığına dikkat! Kimler risk altında?