Ayakta kemik çıkıntısı (Halluks Valgus) nasıl tedavi edilir? | Video
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ayakta kemik çıkıntısının (Halluks Valgus) nasıl tedavi edildiğini anlattı.
Prof. Dr. Ufuk Özkaya, "Halluks valgus, yani ayağın baş parmağının içe doğru dönmesidir. Birinci tarak kemiği ile parmak arasında normalde 7-8 derece olması gereken açının baş parmağın içeri doğru dönmesi sonucunda tarak kemiğinin dış tarafında önce bir yumuşak doku ardından bir kemik çıkıntısı olmasıyla karakterizedir. Baş parmağın içeri doğru dönme miktarına bağlı olarak hafif, orta ve ağır diye derecelendirmeleri vardır. Erken dönemde parmak arasına konulan silikon destek gibi ameliyatsız tedavi yöntemleri uygulanabilir. Ama 30 derecenin dışına çıktıktan sonra özellikle ayakkabı giyerken bu büyüyen kemik çıkıntısının ayakkabıya sürtmesiyle ağrılı tablolar olabilir. Halluks valgus doğuştan gelebilir ya da yaşlanmaya bağlı olarak kendiliğinden de ortaya çıkabilir. Cerrahi girişimlerle düzeltme yapılabilir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor